Цього року Масляний тиждень в Україні припадає на 4 березня. Якщо вірити нашим    предкам, то той, хто проведе його цікаво та весело, увесь рік буде мати гарний настрій. А зробити це дуже просто навіть вдома. Потрібно лише запросити рідних та друзів, запастися гарним настроєм і насмажити смачнючих млинців. І в цьому ми вам допоможемо. Пропонуємо добірку кращих рецептів

Спочатку готуємо млинці за основним рецептом. Для цього потрібно:

  • 0,5 л молока;
  • 3 яйця;
  • 200 г борошна;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 2 ст. ложки олії;
  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • дрібка солі.

З’єднайте яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і трохи молока. Все ретельно перемішайте вінчиком до однорідної маси. Потім потроху додавайте молоко, постійно помішуючи тісто, щоб не було грудок. Наприкінці додайте половину олії, щоб у процесі смаження млинці не прилипли до сковорідки. Тісто  має вийти, як негуста  сметана, але не дуже рідким і без грудочок. Добре розігрійте сковорідку і трохи змастіть її олією. Ополоником налийте у центр сковорідки тісто і, трохи нахиляючи сковорідку в різні боки, розподіліть тісто по всій її площині. Смажте млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з обох боків, поки вони не зарум’яняться. Млинці на молоці виходять ніжними і тоненькими, тому перевертати їх потрібно обережно лопаткою, щоб не пірвати.І пам’ятайте, що перший млинець завжди вийде грудкою – це закон, тож навіть не переймайтеся з цього приводу. Готові млинці викладайте на тарілку, трохи змащуючи їх вершковим маслом, щоб вони не злиплися.


А тепер начинки. Вони можуть бути найрізноманітнішими! Ми ж пропонуємо такі варіанти:

 * з вершковим сиром і лимоном

Інгредієнти:

– 100 грам вершкового сиру
– 3 ст.л. вершків (30%)
– 2 ст.л. цукру
– родзинки
– лимонна цедра

Збийте  міксером сир із вершками. Додайте цукор, терту цедру і родзинки. Начинку викладіть на млинець і згорніть в трубочку.


* з шоколадом та бананами

Інгредієнти:

– 2 банани

– 150 грам  шоколаду

– збиті вершки.

 

Банани наріжте невеликими кільцями. Шоколад розтопіть на водяній бані. На млинець покладіть порізаний банан і полийте шоколадним соусом. Згорніть у конвертик та прикрасьте зверху збитими вершками.


*  з беконом і сиром

Інгредієнти

– 300 г бекону

– 150 г сиру

– пучок зелені

Бекон тонко поріжте і викладіть  шаром у млинці. Зверху бекон посипте тертим сиром і подрібненою зеленню. Згорніть млинці трубочкою і помістіть в розігріту духовку або мікрохвильовку на 3 хвилини, щоб сир розплавився. Подавайте гарячими.


з грибами, тушкованими в сметанному соусі

Інгредієнти:

– 400 г грибів,

– 1 цибулина,

– пучок зеленої цибулі,

– 200 г сметани,

– 20 г вершкового масла,

– 2 ст. ложки олії,

– чорний мелений перець за смаком,

– сіль за смаком.

Подрібніть цибулю. Гриби наріжте середніми шматочками. Спасеруте цибулю на вершковому маслі 5 хвилин і зніміть зі сковороди. Обсмажте  гриби на олії. Додайте  до них цибулю, посоліть, поперчіть і тушкуйте під кришкою 3 хвилини. Потім залийте сметаною і тушкуйте іще 3 хвилини. Виклади грибну начинку на млинці, зверніть їх конвертиками, а зверху посипте  дрібно нарізаною зеленою цибулькою.


А щоб здивувати всіх – додайте трішки барв! Зробіть свої млинці різнокольоровими. Для цього використовуйте буряковий сік чи морквяний, а також сік шпинату. Це оригінальна ідея, яка  зробить вашу Масляну незабутньою. Надасть вам і вашим близьким справжнього весняного настрою! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *