Як повідомляє ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр» МОЗ України, станом на 4 жовтня 2019 року всього захворілих 126 осіб, з них 35 дітей, які 29 та 30 вересня 2019 року вживали страви на весіллі в барі смт. Путила Путильського району Чернівецької області.
Фахівці Держпродспоживслужби у чернівецькій області спільно з ДУ «Чернівецькій обласний лабораторний центр» проводять епідемічне розслідування та позапланову перевірку оператора потужності з виробництва та обігу харчових продуктів. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
У закладі громадського харчування встановлені суттєві порушення вимог законодавства в сфері безпечності та окремих показників харчових продуктів, а саме:
– заклад не зареєстрований відповідно до наказу № 39 МінАПК;
– потужність не спроектована так, щоб запобігти забрудненню харчових продуктів та дотримання технології приготування страв;
– недостатній набір виробничих приміщень;
– недостатньо розділового інвентарю (столів, дошок, ножів);
– відсутнє технологічне обладнання;
– недостатньо холодильного та морозильного обладнання;
– не контролюється температурний режим в холодильній камері; ‘
– відсутні документи, які підтверджують якість і безпечність харчових продуктів;
– відсутні дослідження води питної з джерела водопостачання (криниці);
– відсутні медичні огляди працівників харчоблоку;
– не проводяться поточні дезинфекційні заходи.
За виявлені порушення вимог законодавства в сфері безпечності та окремих показників харчових продуктів складено два протоколи, винесено рішення № 2 від 02.10.2019 року про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в закладі ресторанного господарства, наданий припис.
Відсторонена від роботи одна особа.