Як повідомляє ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр» МОЗ України, станом на 4 жовтня 2019 року всього захворілих 126 осіб, з них 35 дітей, які 29 та 30 вересня 2019 року вживали страви на весіллі в барі смт. Путила Путильського району Чернівецької області.

Фахівці Держпродспоживслужби у чернівецькій області спільно з ДУ «Чернівецькій обласний лабораторний центр» проводять епідемічне розслідування та позапланову перевірку оператора потужності з виробництва та обігу харчових продуктів. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

У закладі громадського харчування встановлені суттєві порушення вимог законодавства в сфері безпечності та окремих показників харчових продуктів,  а саме:

– заклад не зареєстрований відповідно до наказу № 39 МінАПК;

– потужність не спроектована так, щоб запобігти забрудненню харчових продуктів та дотримання технології приготування страв;

– недостатній набір виробничих приміщень;

– недостатньо розділового інвентарю (столів, дошок, ножів);

– відсутнє технологічне обладнання;

– недостатньо холодильного та морозильного обладнання;

– не контролюється температурний режим в холодильній камері; ‘

– відсутні документи, які підтверджують якість і безпечність харчових продуктів;

– відсутні дослідження води питної з джерела водопостачання (криниці);

– відсутні медичні огляди працівників харчоблоку;

– не проводяться поточні дезинфекційні заходи.

За виявлені порушення вимог законодавства в сфері безпечності та окремих показників харчових продуктів складено два протоколи, винесено рішення № 2 від 02.10.2019 року про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в закладі ресторанного господарства, наданий припис.

Відсторонена від роботи одна особа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *